Categories
Blogging

Interieurontwerp

Het verschil tussen een interieurontwerper en een interieurstylist

Interieurontwerp Utrecht

Waar komt de term interieurontwerper of interieurstylist vandaan? Ik heb het gebruikt in de titel van een zeer bekende ontwerper, Donald architects. Ik geloof dat de term voor het eerst werd bedacht door Chevrolet na de lancering van de Objective C. A United Colorsdue. Op dit punt begonnen dealer- en ontwerpernamen aan zichzelf te worden toegeschreven.

De basis achter de term interieurontwerper is het vermogen van de ontwerper om de fysieke plant van een gebouw of constructies te conceptualiseren en te rangschikken. Interieurontwerpers zijn binnenhuisarchitecten. Zij zijn verantwoordelijk voor het bepalen van de esthetische en functionele Getty-indeling van een gebouw en het tot leven brengen van de producten in de display. De ontwerper werkt meestal met bouwkundige tekeningen van een landmeter en bouwkundige tekeningen van architecten. Het is gebruikelijk dat de bouwer/ontwikkelaar die de koper is, gigantische gebouwen opstelt met gebruikmaking van fabrieksgeoriënteerde en architecturale ontwerpbeschikbaarheid om maximale waarde voor het gebouw te krijgen.

Deze tekeningen zijn onderworpen aan goedkeuring en worden opgenomen in bouwvergunningen, huurdersovereenkomsten, aanvragen tot herbestemming en alle relevante overheidsdocumentatie.

Interieurontwerpers en interieurontwerpers zijn verschillend.

Ze bieden geen visuele rekwisieten voor productweergave, maar ze bieden wel een ontwerp en esthetiek die uiteindelijk de interesse van de consument bepalen.

Het ontwerp van een interieur bloemstuk in een winkelomgeving verschilt aanzienlijk van dat van een buitenbloemstuk in een gazonomgeving. Het interieur bloemdessin in een winkelomgeving kan een grote invloed hebben op het succes als verkoopproduct.

Een interieurontwerper kan gespecialiseerd zijn in een bepaald gebied in interieurontwerp of hij kan een "manusje-van-alles" zijn. Een specialist zal de eisen van een klant beter begrijpen en nauwkeurig kunnen vervullen dan een andere ontwerper. Succes als interieurontwerper vereist "interpersoonlijke" vaardigheden. De interieurontwerper moet, hoewel hij een kunstenaar is, in staat zijn om een ‚Äč‚Äčklantspecifieke ontwerpoplossing binnen zijn budget te laten werken.

De interieurarchitect moet afstemmen met technisch adviseurs, architecten, aannemers en leveranciers. Een ontwerper zal constant betrokken moeten zijn bij de productcreatie. De levenscyclus van het product wordt eenvoudig gehouden met een eerste concepttekening en vervolgens de secundaire technische tekening en detailontwerp. De verkoop bepaalt de levenscyclus van de dienst.

Een interieurarchitect is geen fabrikant van interieurplanten.

In de interieurfabriek zal de ontwerper niet met het fabriekspersoneel deelnemen aan het productieproces. De ontwerper moet door samenwerking trainen in webontwikkeling, computerontwerp en interactieve programmaconstructie. Intern moeten ze tools zoals CAD-, CAM- en BIM-software gebruiken als medium voor presentaties.

Interieurontwerpers zullen veel verschillende bouwkosten veranderen. Een goed voorbeeld zijn wijzigingskosten wanneer het project verandert van een ontwerp van een bezettings-/opleveringstype naar een type bewoning/oplevering betaald. In dit geval worden de bouwkundige berekeningen gewijzigd in de voorcalculatie en worden vervolgens de bouwkundige specificaties gewijzigd in het bouwplan. Een ander voorbeeld zijn wijzigingskosten wanneer een of meer van de producteisen worden gewijzigd. Ook zullen wijzigingen in technische specificaties van invloed zijn op de plattegrond, mechanische specificatie en elektrische specificatie. Dit proces van verandering, vergezeld van een verandering in epoxy-kit, verf en sanitair, zal de kosten van het werk verhogen en de tijd tot voltooiing verkorten.