Categories
bouw en wonen

Hoe maak je een sfeervolle open haard voor je huis

Sfeerhaard kopen

De woning is de perfecte omgeving voor het creëren van een open haard, en met goede reden. Open haarden geven sfeer aan huizen, hotels en bedrijven van alle soorten. Anil Purohit maakt al vuur sinds hij een kind was, en hij maakt het nog steeds.

Ook al is hij nu gepensioneerd, zijn niet aflatende liefde voor het maken van vuur heeft hem niet losgelaten.

Wat is een sfeerhaard?

Een sfeerhaard is een haard die niet alleen passief is, maar ook actief sfeer creëert door een laag, aangenaam geluid en een aangename geur te produceren. Bij een sfeerhaard is het vuur niet alleen een bron van warmte, maar geeft het ook een signaal aan de omgeving dat de ruimte een plek is waar mensen zich thuis kunnen voelen.

Wanneer een sfeerhaard correct wordt gebruikt, kan hij een warme, rustgevende en aangename sfeer in uw huis creëren. Een sfeerhaard wordt gecreëerd wanneer u materialen uit een andere kamer kiest en ze in een kamer plaatst die geen direct licht of duisternis heeft. Bijvoorbeeld, als u een klein huis in de bergen maakt, kunt u een kamer kiezen en inrichten met weinig licht, of met licht aan maar zonder elektriciteit.

Als u een prachtige kamer maakt voor uw aanstaande bruiloft, zou het mooi zijn als de muren een zachte kleur hebben met een neutrale sfeer, zodat de kamer niet aanvoelt alsof het in een trouwkapel is. Als u het geluk heeft een ruimte in uw huis te vinden die niet te druk is, en waar genoeg plaats is voor alle spullen die u wilt opbergen, dan kan een sfeerhaard helpen om een gevoel van kalmte en afzondering in uw hele huis te creëren.

Bepaal waar u uw sfeerhaard wilt

Het eerste wat u moet bepalen is waar u uw open haard in uw huis wilt hebben. Als het in de slaapkamer komt, zal dit waarschijnlijk het eerste ding op de lijst zijn. Als u een klein huis maakt, kies dan een kamer die genoeg ruimte heeft voor de open haard. Deze moet even groot zijn als de kamer die u wilt gebruiken voor het opslaan van voorwerpen zoals kaarsen, lantaarns of aanmaakblokjes. Als u een groot huis maakt, moet u misschien een kamer kiezen die iets groter is dan de grootte van de open haard en die voldoende ruimte biedt voor de haard. In beide gevallen moet de grootte van de haard redelijk zijn voor de kamer.

Probeer verschillende materialen uit voordat u een favoriet kiest.

Als het gaat om het kiezen van de materialen die u wilt gebruiken voor uw open haard, zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. U wilt iets met een lage vochtigheidsgraad, zodat het niet te veel bijdraagt aan de algemene luchtkwaliteit binnenshuis. U wilt iets lichts, zodat het niet een aanzienlijke hoeveelheid geluid veroorzaakt, zelfs als er veel mensen in het huis zijn. U wilt ook iets dat een goed temperatuurbereik heeft, zodat het niet het punt bereikt dat de kamer te warm of te koud is voor iemand om in het bed te slapen. Materialen met een lage vochtigheidsgraad zijn efficiënter en gaan langer mee dan die met een hoge vochtigheidsgraad. Als u een klein huis bouwt, kunt u overwegen om een breezeblock of een flowwood tafel met twee stoelen te installeren om de kamer net dat beetje extra te geven. Als u een groot huis maakt, kunt u overwegen een mahonie of kersenhouten tafel en twee stoelen te plaatsen. Deze items zullen gemakkelijk overeenkomen met de muren van uw kamer, en zijn helder en kleuren zijn nauwkeurig. Wanneer het tijd is om de open haard toe te voegen, zult u waarschijnlijk een of twee stukken tegelijk willen toevoegen. U kunt altijd de eerste paar stukken maken en dan meer toevoegen als dat nodig is om een grotere kamer te maken.

Bepaal hoe groot de kamer moet zijn waar u uw open haard wilt hebben.

Als u voor een gashaard gaat, moet de kamer die u kiest minstens een paar keer zo groot zijn als de haard. Probeer dit in gedachten te houden tijdens de ontwerpfase, zodat u niet een grote kamer krijgt die ofwel te klein ofwel te groot is. Als u voor een elektrische haard gaat, zorg er dan voor dat u zich bewust bent van de grootte van de kamer. Als hij niet groot genoeg is, zal hij niet efficiënt genoeg zijn en bijdragen tot te veel geluid, zelfs als er veel mensen in de kamer zouden zijn. In beide gevallen, zorg ervoor dat de grootte van de kamer redelijk is voor de haard en de haardkamer.